Pedagogisch medewerker peutergroep

Op onze peutergroep zijn wij op zoek naar een enthousiaste, creatieve en zelfstandige pedagogisch medewerker voor 3-4 dagen (dagen in overleg). Als vast gezicht van de peutergroep ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling, verzorging en activiteiten van de kinderen van 2-4 jaar. Je bent een toegevoegde waarde als het gaat om VVE-activiteiten, taalontwikkeling en structuur op de groep.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken iemand met ervaring in de kinderopvang op een peutergroep of verticale groep. Je hebt bij voorkeur een VVE-certificaat of ervaring met VVE- activiteiten (zoals Puk&Ko). Je hebt een pro-actieve houding en je kan zelfstandig werken. Maar communiceren en overleggen zit ook in jouw natuur. Zowel met kinderen en ouders/verzorgers als met leidinggevende en collega’s. Je draagt de verantwoordelijkheid voor jouw groep, maar ook voor de gehele locatie. Je vindt het dan ook geen probleem om jouw collega’s te ondersteunen waar dit nodig is.
Ondanks dat je structuur aanbiedt, kan je ook flexibel zijn en improviseren wanneer een situatie hierom vraagt. Je schudt bijvoorbeeld een beweegactiviteit uit je mouw als je merkt dat de kinderen onrustig zijn, of je creëert juist een rustmoment.
Verder vinden wij het belangrijk dat je je eigen kwaliteiten kent, zodat wij deze optimaal kunnen inzetten op de groep. Omdat je niet overal goed in kan zijn, vinden wij het fijn als je je eigen leerpunten kent.
Als vast gezicht van de groep krijg je je eigen mentorkinderen die je gaat observeren volgens de KIJK!- methode. Je zorgt ervoor dat je observeert en rapporteert volgens planning en je voert 10- minuten gesprekken met ouders. Eventueel geef je een advies of doorverwijzing.

Wie zijn wij?

Wij zijn een kleinschalige organisatie, bestaande uit vier kinderdagverblijfgroepen (verdeeld over twee locaties) en een BSO- groep. Alle locaties zijn gevestigd in Vlaardingen Holy, op loopafstand van elkaar. Beide kinderdagverblijf-locaties bestaan uit een babygroep (0-2 jaar) en een peutergroep (0-4) jaar. De BSO heeft één verticale groep (4-12 jaar).
Het is voor ons belangrijk om een huiselijke sfeer te creëren waarin alle kinderen (en PM’ers) zichzelf kunnen zijn en zich optimaal kunnen ontwikkelen.
Directrice en locatiemanager zijn vrijwel dagelijks aanwezig op de locaties en kennen alle kinderen en ouders.
Onze pedagogisch medewerkers krijgen de vrijheid om de groep in te richten zoals zij dat fijn vinden en om met ideeën te komen die het werken met de kinderen ten goede komen.

Wat bieden wij?

Je komt in een klein, hecht en gezellig team. Wij zijn open en eerlijk naar elkaar als het goed gaat, maar ook als iets anders kan. We staan klaar voor elkaar en denken met elkaar mee. We zijn één organisatie en doen het samen!
Uiteraard krijg je een marktconform salaris volgens de CAO Kinderopvang.

Heb je nog weinig ervaring, maar kan je je wel vinden in bovenstaand profiel dan nodigen wij jou ook uit om te solliciteren. Beschrijf in jouw motivatiebrief op welke manier jij een toegevoegde waarde kan zijn voor de organisatie. Solliciteren kan per e-mail naar s.vandalum@hetdroompaleisje.nl. Vergeet jouw CV en motivatiebrief niet!