Visie

Een kind is ongetwijfeld het kostbaarste bezit van elke ouder. Een uniek individu, met unieke talenten en kwaliteiten en met een unieke eigen wil.

Vanaf de geboorte maakt een kind contact en lokt het reacties uit. Door factoren als aanleg, temperament en omgeving ontwikkelt het een eigen identiteit. Bij Kinderopvang Het Droompaleisje geven we kinderen de ruimte om zich optimaal te ontwikkelen en ontplooien.

Veiligheid en vertrouwen vormen voor ons het fundament. We vinden dat elk kind een positieve benadering verdient. Omdat die bijdraagt aan een positieve basishouding, een positief zelfbeeld en een stevig zelfvertrouwen.

Hieronder leest u de uitgangspunten uit ons pedagogisch beleidsplan.

 • Ieder kind heeft recht op respect.
  Dat wil zeggen dat het serieus genomen wordt en dat het kan rekenen op begrip en verdraagzaamheid. Dit respect geldt voor kinderen onderling, pedagogisch medewerkers naar kinderen toe en kinderen naar de pedagogisch medewerkers toe. Iedereen wordt in zijn of haar waarde gelaten.
 • Ieder kind heeft het recht zijn mogelijkheden te onderzoeken om zich te ontwikkelen tot een vrij en zelfstandig mens.
  Om zich te kunnen ontwikkelen is het noodzakelijk dat een kind zich veilig en vertrouwd voelt en weet dat de pedagogisch medewerker beschikbaar is wanneer het kind haar nodig heeft. Daardoor krijgt het kind zelfvertrouwen wat weer leidt tot het verlangen en zoeken naar nieuwe uitdagingen, naar een grotere zelfstandigheid.
 • Ieder kind heeft de behoefte en het recht op aandacht van een volwassenen die in de behoeftes van het kind voorziet.
  Het kind heeft behoefte aan voeding, slaap, genegenheid en verzorging. Wij kijken naar de individuele behoeften van elk kind en proberen hier zoveel mogelijk op in te spelen. Vooral de baby’s hebben een eigen ritme qua slapen, voeding en verzorging. De signalen die de baby’s geven om bijvoorbeeld slaap aan te duiden, benoemen wij (“Ik zie dat je aan het gapen bent, zal ik je naar bed brengen?”) waarna wij de baby naar bed brengen.
 • Goed kijken en luisteren en dit schriftelijk bijhouden.
  Door kinderen goed te observeren, kom je erachter wie ze zijn en wat ze nodig hebben. Niet alleen door te kijken, maar ook door te luisteren wat ze zeggen en wat ze niet zeggen. Wij houden deze observaties schriftelijk bij en bespreken dit tijdens werkoverleggen en tijdens de gesprekken met ouder(s)/verzorger(s).
 • Een kind spreekt met honderd talen.
  Dit houdt in dat een kind door allerlei verschillende manieren communiceert anders dan met taal. Door onze persoonlijke aandacht, zien wij wat het kind vertelt door bijvoorbeeld te dansen, kleien of tekenen. Daar spelen wij vervolgens op in.
 • Een kind is omgeven door drie pedagogen: andere kinderen, pedagogisch medewerkers en de omgeving.
  Kinderen kunnen ontzettend veel van elkaar leren wat ze niet van volwassenen kunnen leren en zijn daarom de eerste pedagoog. De omgeving heeft een eigen educatieve en pedagogische betekenis.
 • Documentatie.
  De ontwikkeling van de kinderen wordt bijgehouden en gedocumenteerd. Alle werkjes worden bewaard, zodat ouder(s)/verzorger(s) ook kunnen zien waar de kinderen mee bezig zijn geweest. Bij het afscheid wordt dit als afscheidscadeau en herinnering meegegeven.
 • Stimuleren van de creativiteit en zelfstandigheid van het kind.
  Door het oefenen in zelf doen groeit het zelfvertrouwen en zelfstandigheid, maar wanneer dit niet lukt moet het kind op iemand terug vallen en de kans krijgen om het opnieuw te proberen.

Het team

Bij kinderopvang Het Droompaleisje werken wij met een team van alleen vaste krachten. Het grootste deel van onze medewerksters werkt al langer bij ons op het kinderdagverblijf. Dit vinden wij heel belangrijk voor de continuïteit op de groepen. De eigenaresse van kinderopvang Het Droompaleisje werkt zelf ook mee op de groepen. Dit vinden wij belangrijk omdat zij zo goed kan meedenken met de collega’s op de werkvloer en alle ouders en kinderen kent. De lijnen tussen de ouders en het kinderdagverblijf kunnen zo heel kort gehouden worden. Ouders weten de locatiemanager en/of eigenaresse goed te bereiken met vragen of verzoeken.

Onze voordelen

All inclusive formule
Scherpe tarieven
Kleine groepen
Flexible openingstijden
Persoonlijk & Betrokken
Professioneel & Kwaliteitsgericht
Direct contact

of bel naar 010 - 751 48 81

IMG_4388

Als directrice vind ik het fijn en belangrijk om dicht bij de werkvloer te staan, daarom ben ik geregeld op de werkvloer te vinden. Zo blijf ik betrokken bij de ontwikkeling van de kinderen en de medewerkers.

Mijn doel is om een liefdevolle, betrokken en uitdagende opvang te creëren waar zowel de kinderen, de ouders en medewerkers zich vertrouwd voelen en waar iedereen tot bloei komt. Als werkende ouder ben ik mij ervan bewust dat het van essentieel belang voor de kinderen en de ouders is om kwalitatief goede kinderopvang te leveren. Naast het kantoor werk maken de persoonlijk contacten met de ouders en de blije gezichtjes in de groepen mijn werk erg leuk.

Het team van Het Droompaleisje is enorm hecht en staat voor kwaliteit. We zorgen voor een veilige en vertrouwde omgeving met een fijne huiselijke sfeer, waar kinderen de mogelijkheid hebben om zich te ontwikkelen.

Ik hoop u binnenkort te mogen verwelkomen . U bent van harte welkom!

Directrice

Mw. I. el Haddioui
logo-cropped

Ik ben een van de gelukkige pedagogische medewerkers die werkzaam is op de peutergroep. Samen met de kaboutertjes maken wij elke dag pret en zorgen wij voor plezierige maar ook leerzame momenten. Ik ben erg tevreden over mijn functie binnen Het Droompaleisje en vind het super mooi om te zien hoe elk kind zich ontwikkelt. Hier een bijdrage aan leveren geeft mij een enorm goed gevoel!

Esra 

Esra
image1

Samen met 2 nog 2 andere baby specialisten werk ik bij de allerkleinste in het Sprookjesbos.  Ik vind het geweldig om met kinderen te werken. Het geeft mij voldoening om kinderen te zien ontwikkelen en daar aan bij te dragen.

Het Droompaleisje is een kleinschalige kinderopvang. Onze kleinschaligheid zorgt ervoor dat we extra veel aandacht hebben voor de kindjes, kinderen voelen zich veilig en het allerbelangrijkste ze voelen zich thuis! 

Elyanne

Elyanne
image0

Mijn naam is Manon en ik woon samen met mijn zoontje in Schiedam. Sinds Augustus 2020 werk ik met veel plezier bij Het Droompaleisje. Ik ben werkzaam op de bso. Als Pedagogisch Medewerker vind ik het leuk om de ontwikkeling van de kinderen te volgen en daar aan bij te dragen. Ieder kind is uniek en groeit in zijn of haar eigen tempo. Daarom vind ik het werken bij Het Droompaleisje zo fijn omdat iedereen zichzelf hier kan zijn en de ruimte krijgt om zichzelf te ontplooien.

Graag tot gauw bij Kinderopvang Het Droompaleisje!

Manon

Manon
image-2

Ik ben Denise en ik werk al een aantal jaar met veel plezier op de Kabouter groep. Het is mooi om te zien hoe ieder kind zich ontwikkeld op z’n eigen manier en heel belangrijk, op z’n eigen tempo! Bij het Droompaleisje kan dit in een kleinschalige huiselijke sfeer waar je al snel een vertrouwensband opbouwt en alle kinderen binnen het kinderdagverblijf kent.

Denise

Denise
image-Saada

Beste (toekomstige) ouders/ verzorgers,

Graag wil ik me zelf in het kort voorstellen. Ik ben Saada, vaste pedagogisch medewerker op de kaboutergroep. Ik werk al 2 jaar bij het Droompaleisje en ik werk er met veel plezier. Elke dag is anders, wat mijn werk zo leuk maakt zijn de kinderen, doet persoonlijk contact met de ouders en mijn lieve collega's. Ik kom elke dag met plezier naar me werk vooral omdat ik elke ochtend veel liefde ontvang van alle kinderen. Elk kind is uniek en ik herken elk kind aan zijn/haar gedrag en karaktar. Ik heb veel liefde naar de kinderen toe want hun zijn de reden waarom ik voor dit vak heb gekozen. 

Tot gauw bij Het Droompaleisje! 

Saada

Saada
image (1)

Sinds 2016 ben ik werkzaam bij Kinderopvang Het Droompaleisje.

Ik ben begonnen als  stagiair en heb veel  mogen leren in de praktijk, in 2018 heb ik de opleiding gespecialiseerd medewerkster Kinderopvang succesvol afgerond en heb in 2019 de cursus Baby specialist behaalt.  

Ik vind het hartstikke leuk om op de babygroep te werken, het is geweldig om te zien hoe de baby’s zich razendsnel ontwikkelen.

Ook doet het me goed om te zien dat ieder kind zich ontwikkelt op zijn/haar eigen tempo, van ontwikkelingsgerichte activiteiten tot zelfredzaamheid.

Samen met  nog 2 andere baby specialisten kunt  u mij vinden in het Sprookjesbos.

Kom gerust een kijkje nemen bij ons in het Sprookjesbos 🙂

Naomi

Naomi
Screenshot_20201124_151120

Mijn werkzaamheden als locatiemanager, pedagogisch coach en beleidsmedewerker zijn erg divers. Elke dag is anders! Ik ben nauw betrokken bij de groepen, de kinderen, de ouders en de pedagogisch medewerkers doordat ik drie dagen per week aanwezig ben op de locatie. Ik vind het belangrijk dat de kinderen zich veilig voelen en zichzelf durven te zijn. Het beleid en de praktijk zijn op elkaar afgestemd en zorgen voor een zo hoog mogelijke kwaliteit. Ik start mijn ochtend met een dikke knuffel van de kinderen, dit geeft mij genoeg energie voor de dag! Ik vind het fijn om de kinderen en pedagogisch medewerkers te kunnen zien ontwikkelen. Wij zijn er allemaal voor de kinderen en dat maakt ons een sterk en hecht team. Komt u binnenkort kennis met ons maken?

Susanne

Susanne
Chantal

Mijn naam is Chantal, ik woon samen met mijn partner en zoon van 4 jaar in Spijkenisse. Ik ben in 2019 afgestudeerd als gespecialiseerd pedagogisch medewerker en heb het altijd heel leuk gevonden om met kinderen te werken

Ik vind het belangrijk dat de kinderen op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen en verschillende activiteiten aangeboden krijgen om uitdagingen in hun ontwikkeling aan te gaan. Daarnaast geef ik graag de allerkleinste de aandacht en geborgenheid die zij nodig hebben.

Ik vind werken bij het Droompaleisje erg leuk omdat het kleinschalige kinderopvang is met voor de kinderen bekende gezichten en een huiselijke en warme uitstraling.

Ik hoop u snel te zien in het sprookjesbos!

Chantal

Chantal