Kinderdagverblijf

Babygroep

Deze groep is speciaal ingericht voor kinderen van 0- 2 jaar. Zij spelen hier met maximaal 9 kinderen en natuurlijk voldoende pedagogisch medewerkers. Omdat de pedagogisch medewerkers vast op de groep staan, kennen zij de kinderen door en door. Zij weten bijvoorbeeld precies wat Floor wilt als zij een bepaald geluidje maakt of wat Gaby bedoelt met ‘die’. De kinderen weten precies welke pedagogisch medewerkers bij hem/haar horen en durven naar ze toe te gaan om troost of aandacht te zoeken.

Op de babygroep staat een ruime grondbox, waarin de allerkleinsten ongestoord kunnen spelen. Zij kunnen zichzelf zien in de spiegel, met de babygym de grijpbewegingen oefenen en elkaar ontdekken.

De kinderen die kunnen kruipen en lopen, kunnen zich vrij voortbewegen in de ruimte. Wij kijken naar de behoeften van de kinderen om geschikt speelgoed aan te bieden. Natuurlijk is er een vaste basis van speelgoed wat altijd aanwezig is, denk aan blokken, een poppenhoek en boekjes.

Per thema wordt er ook variërend speelgoed aangeboden. Bijvoorbeeld bij het thema ‘Zintuigen’ bieden wij extra materialen aan om te voelen, te ruiken, te proeven, te zien en te horen.

Vooral bij de allerkleinsten wordt het ritme van het kind aangehouden. Het kind bepaalt wanneer hij/zij wil slapen, wil eten en wil spelen. Hoe beter wij het kind kennen, hoe meer wij pro-actief kunnen inspelen op de behoeften. Heeft Tim bijvoorbeeld elke keer als hij moe is een bepaalde beweging? Dan leggen wij hem op bed voordat hij huilt en zo kan hij rustig in slaap vallen in zijn eigen bedje.

Peutergroep

De kinderen die minimaal 2 jaar zijn en toe zijn aan de peutergroep, gaan daar spelen met de andere peuters. Deze groep is ingericht voor kinderen van 2-4 jaar en heeft vaste pedagogisch medewerkers die goed weten wat de karaktereigenschappen van de kinderen zijn. Het ene kind heeft een andere aanpak nodig dan het andere kind. Waar Jade bijvoorbeeld graag alleen haar uitdagingen aangaat, wil Elize liever hulp van de pedagogisch medewerker.

Op de peutergroep werken we met VVE: voor- en vroegschoolse educatie. Met het VVE-programma Uk & Puk bereiden we de kinderen op speelse wijze voor op de basisschool. Handpop Puk is de grote vriend van alle peuters. Spelenderwijs maakt hij de peuters bekend met kleuren, getallen en meer.

De ruimte is ingedeeld in verschillende hoeken waar de kinderen kunnen spelen. Denk aan een bouwhoek, een poppenhoek, knutselhoek en een keukentje. Aangrenzend is een ruimte waar we ook met de kinderen activiteiten kunnen doen. 

Zo wordt de rust behouden op de groep. Er kunnen maximaal 14 peuters spelen op de groep, maar soms wordt dat best druk. Om dan de kinderen in groepjes te laten spelen op verschillende plekken, blijft de groep rustig en overzichtelijk. De pedagogisch medewerkers kunnen zo de aandacht verdelen over alle kinderen en de kinderen observeren in het spel en de sociale contacten. Waar nodig sturen zij bij en/of spelen zij mee met de kinderen.

Om structuur en voorspelbaarheid te creëren, hanteren wij een vast dagritme. De kinderen weten zo hoe de dag verloopt en wat we gaan doen. Zo snappen zij dat ze na het slapen gaan eten en drinken, dat we daarna nog een activiteit gaan doen en dat dan papa of mama alweer komt. Alle dagen starten wij gezellig in de kring, waar we alle kinderen welkom heten en  zingen gezamenlijk het 'goedemorgen' lied. We eten elke ochtend fruit en gaan daarna naar buiten (als het weer het toelaat). Daarna komt er een lekkere warme maaltijd op tafel en eten we die gezellig met elkaar op. Na de warme maaltijd gaan sommige kinderen naar bed, anderen blijven wakker. Niet alle peuters hebben nog behoefte aan een middagdutje en dat is helemaal prima.

Onze voordelen

All inclusive formule
Scherpe tarieven
Kleine groepen
Flexible openingstijden
Persoonlijk & Betrokken
Professioneel & Kwaliteitsgericht
Direct contact

of bel naar 010 - 751 48 81